Journaal

11 stedentocht 2017
Gepubliceerd op: Dinsdag 06, 06-2017 18:06

Op 4 juni komen we begin van de middag aan in Sneek bij het hotel dat we geboekt hebben. Blijkt deze reeds een maand gesloten te zijn. We staan voor een gesloten deur. Naarstig nog een andere slaapplek gevonden, gelukkig. Klein stress moment.

Nadat we de spullen uitgeladen hebben stappen we eerst op de fiets voor een rondje door West Friesland, met name het Gaasterland. Mooi door de natuur. We rijden door naar Makkum en buigen daarna af naar Bolsward om in het zondagse feestgedruis terecht te komen. De steppers zijn nog niet binnen. We kletsen wat en gaan daarna terug naar ons hotel in Snitts, om vroeg te eten en onder de wol te duiken.

Om 3.50 gaat de wekker. Even opfrissen, broodjes smeren en om 4.30 naar het ontbijt. Daarna maken we ons gereed en om 5.15 stappen we bij ons hotel op de fiets. We rijden eerst 13 km naar de start. Onze startgroep is 8, en zou om 5.56 uur moeten starten. Er is wat vertraging klinkt het door de luidsprekers, dus we vertrekken ongeveer 10 minuten later. Het belooft droog weer te blijven, met wat zon en wolken EN véél wind. En dat is allemaal uitgekomen. Maar, met onze goede voorbereiding en ervaring, weten we goed te sparen zodat we vooral het stuk van Holwerd, via Dokkum en Leeuwarden terug naar Bolsward (lus 1) goed doorstaan (ongeveer 60 km tegen de wind). Dan even bijkomen in Bolsward, nog 97 km af te leggen. Eerst 12 km met de wind in de rug. Daarna wederom grotendeels tegen de wind in tot Stavoren. En dan de laatste 30 km lekker voor de wind terug naar de finish.

Onderweg is het weer groot feest in de dorpen en de 11 steden. TOP, erg gezellig en bijzonder leuk voor alle fietsers. Genoten hebben we weer.