Journaal

Freedom Ride 5 mei 2017
Gepubliceerd op: Woensdag 03, 05-2017 09:17

Op vrijdag 5 mei 2017 organiseert Team LottoNL-Jumbo de tweede editie van de Freedom Ride. Deze toertocht wordt niet voor niets gehouden op Bevrijdingsdag: het onderwerp vrijheid staat centraal. Wij fietsen mee in de pelotonstocht met Team LottoNL-Jumbo.

De wielrenners en schaatsers van het team fietsen gezamenlijk in een pelotonstocht met wielertoeristen een route van 110 kilometer door Midden- en Noord-Limburg. Onder meer Robert Gesink, Dylan Groenewegen, Lars Boom, Jan Smeekens, Jan Janssen, Joop Zoetemelk en John de Wolf zijn aanwezig.

Route
De Freedom Ride is een gezamenlijk initiatief van Team LottoNL-Jumbo, het fonds en de Stichting Liberation Route Europe. Een gedeelte van het parcours gaat over de internationale bevrijdingsroute ‘Liberation Route Europe.

De start en finish is bij het fraaie Kasteel Aldenghoor in Haelen in de gemeente Leudal. Onderweg passeren we iconische plaatsen die zijn gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog. Naast de dorpskern in Venray, rijden we als peloton door het Oorlogsmuseum van Overloon heen. Vervolgens langs het afweergeschut en over de startbaan van de Luitenant Generaal Best Kazerne. Er wordt een korte ceremonie gehouden op Duitse Oorlogsbegraafplaats bij Ysselsteyn.