Journaal

ss Rotterdam
Gepubliceerd op: Zondag 15, 01-2017 17:23

Deze hadden we nog niet bezocht. In de winterperiode maken we naast het trainen op onze Tacx meer tijd vrij om andere activiteiten in te passen in de agenda. Zo ook afgelopen vrijdag, 13 januari 2017. We trekken naar Rotterdam voor een bezoek aan en diner op het ss Rotterdam.

Inmiddels ligt het ss Rotterdam alweer enkele jaren in Rotterdam, op het Katendrechtse Hoofd. Tijdens ons bezoek op 13 januari duiken we nog eens in de historie van dit bijzondere monumentale schip. Een leuk draaiboek hadden we voorbereid om gedurende de avond nog eens stil te staan bij de geschiedenis en andere leuke anekdotes. Diner hebben we in de Club Room genuttigd. Keuze voor een verrassingsdiner, met champagne en een glaasje wijn (behalve voor de BOB). Een geslaagde avond, en zeker een aanrader om het ss Rotterdam ook eens te bezoeken. Wie weet gaan we ook nog eens overnachten op het ss.

Het ss Rotterdam heeft in 1956 haar kiel gelegd, om vervolgens in 1958 haar doop te krijgen van H.M. Koningin Juliana. Een jaar erna, in september 1959 was het ss gereed voor haar eerste tocht met aan boord een jongedame, Kroonprinses Beatrix.

Na een rijke historie en de nodige omzwervingen is de trots terug in Rotterdam. Een bezoek is het ss Rotterdam absoluut waard.

Nadenkertjes:

Wat betekent: De admiraal heeft geschoten?

Wat betekent: Als het getij verloopt, moet men de bakens verzetten?

Wat betekent: Een anders fuiken lichten?

Zie hieronder een impressie, wat foto's

 

    .         

 

 

 

 

 

 

Een klein fuifnummer ertussen.